Львівські авіаремонтники передали ЗСУ літак МіГ-29

Львівські авіаремонтники передали ЗСУ літак МіГ-29

Державне підприємство «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» (ЛДАРЗ) передало Повітряним Силам ЗС України черговий відремонтований винищувач МиГ-29.

«Під час капітального ремонту, який було проведено за обігові кошти підприємства, фахівці ЛДАРЗу відновили аеродинамічні характеристики машини, паливні баки та баки-кесони, гідравлічну, паливну та повітряну системи тощо», – повідомили в Укроборонпромі.

Ремонт забезпечив літаку міжремонтний ресурс у 700 годин нальоту впродовж 8 років експлуатації та можливість його продовження. Підприємство надало дворічну гарантію на оновлений літак і можливість постгарантійного обслуговування машини.

Нагадаємо, що контракт, вартістю 2,494 млн грн, на виконання до 20 грудня етапу першого ремонту винищувача МиГ-29 львівський завод отримав 13 грудня.

Львівські авіаремонтники передали ЗСУ літак МіГ-29

Ще два контракти від Повітряних Сил львівський завод отрима раніше – 11 грудня на перший ремонт МиГ-29 за майже 74 млн грн та 17 листопада на другий ремонт літака МиГ-29УБ за 62 млн грн.

Всі контракти ЛДАРЗ отримав за переговорною процедурою, як єдине підприємство в Україні здатне виконувати перший та другий ремонт літаків МиГ-29, МиГ-29УБ та їх складових частин.

У червні 2021 року львівський завод передав ЗС України черговий винищувач модернізований до версії МиГ-29МУ1. Літак отримала 40-а бригада тактичної авіації.