Шепетівський ремонтний завод отримав партію шасі Tatra

Шепетівський ремонтний завод отримав партію шасі Tatra

Державне підприємство «Шепетівський ремонтний завод» (ШРЗ) отримало партію шасі Tatra для випуску нової української 220-мм реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) «Буревій».

Шасі Tatra T815-7 8х8 були спеціально доопрацьовані чеською Excalibur Army під вимоги Збройних Сил України, повідомляє Defense Express, яке отримало ексклюзивні фото з ШРЗ.

Йдеться про першу партію у шістнадцять машин, які були прийняті фахівцями державної компанії «Укрспецекспорт» у чеської компанії Excalibur Army.

Шепетівський ремонтний завод отримав партію шасі Tatra

Шасі, які прибули на шепетівський завод, від базової версії відрізняються броньованою кабіною, обладнаними місцями для кріплення радіостанцій та особистої зброї. Замість напівавтоматичної чеської коробки від Tatra була встановлена автоматична трансмісія Allison.

Ще однією особливістю став додатковий енергоагрегат, що дозволяє економити ресурс основного дизельного двигуна (потужність 300 кВт, максимальний крутний момент 2100 Нм).

Шепетівський ремонтний завод отримав партію шасі Tatra Шепетівський ремонтний завод отримав партію шасі Tatra Шепетівський ремонтний завод отримав партію шасі Tatra Шепетівський ремонтний завод отримав партію шасі Tatra

РСЗВ «Буревій» виконана у калібрі 220-мм та може використовувати всі наявні реактивні снаряди для «Урагану», а також нові, зі збільшеною з 35 до 65 км дальністю знищення цілей, які розробляються КБ «Південне» у рамках програми «Тайфун-2».

У 2020 році РСЗВ «Буревій» на шасі Tatra пройшла випробування.

Раніше повідомлялось, що шасі Tatra обрано ЗСУ в як база для артилерійських систем різного типу. На ньому вже розміщено всі машини берегового ракетного комплексу 360МЦ «Нептун» та мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс «Мінерал-У». Також Tatra має стати платформою для РСЗВ «Вільха», яка зараз розміщується на шасі МАЗ-7310.