На Харківщині збільшать кількість батальйонів тероборони

На Харківщині збільшать кількість батальйонів тероборони

Якщо в деяких областях через адмінреформу частину батальйонів тероборони розформують, то на Харківщині навпаки – будуть збільшувати, адже в області утворилося сім районів.

Реорганізація пов'язана із законом про основи національного спротиву, який набуде чинності 1 січня, розповів в етері телеканалу «Суспільне. Харків», військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки Володимир Арап.

Нині до складу харківської 113-ї бригади тероборони (в/ч А7041) входить шість батальйонів (120-125 обтро). Раніше це була стандартна структура бригади, але з 1 січня закон передбачає, що має бути по одному батальйону у кожному район, а також ще один в обласному центрі.

«У кожному районі, які створилися буде створений батальйон територіальної оборони. Загальне керівництво здійснюватиметься з управління бригади територіальної оборони, яке розташоване у Харкові. Окремий батальйон буде й у Харкові та Харківському районі», — повідомив обласний військовий комісар.

Він зазначив, що наразі постійний склад бригади складає лише декілька десятків військовослужбовців — це керівний склад батальйону й управління бригади. Але з нового року розпочнуть розширення кадрів у десятки разів – у кожному батальйоні проходитимуть дійсну військову службу близько 40 осіб.

Бійці тероборони проходитимуть службу у громаді, в якій проживають.

«Наприклад, в Ізюмі хлопці та дівчата підписують контракт і будуть служити в самому Ізюмі — у місці, де розгортається цей батальйон. Ця структура дозволяє нам більш ефективно використовувати наші підрозділи тероборони й дає можливість в найкоротші терміни укомплектувати до штатів», — каже Володимир Арап.