Кіровоградщина визначилась з розміщенням частин тероборони

Кировоградщина визначилась з розміщенням частин тероборони

Під час наради голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної з головами райдержадміністрацій попередньо визначили місця дислокації окремих батальйонів 121-ї бригади тероборони.

На нараді, що відбулась 10 грудня, голови районів отримали завдання надати інформацію про остаточний порядок розміщення частин територіальної оборони Кіровоградської області.

«З 1 січня 2022 року вступає в дію закон про основи нацспротиву. Закон передбачає створення підрозділів територіальної оборони у кожній області. Відповідно до закону їхня кількість відповідатиме кількості районів. Це сприятиме підтримці їх місцевою владою у питаннях виконання завдань, підготовки, розміщення, функціонування і залучення добровольців. А також дозволить за 2-3 роки отримати підготовлений, навчений ресурс – людей, які проживають на своїй території та готові захищати за необхідності свою країну», – сказала Марія Чорна.

Зауважимо, що наразі 121-а бригада має стандартну шести батальйонну структуру, але через проведену адміністративну реформу, один з її батальйонів підлягає ліквідації.