США доставили до України 80 тонн боєприпасів

США доставили до України 80 тонн боєприпасів

Сьогодні, 14 листопада, Україна отримала зі США близько 80 тисяч кілограмів боєприпасів.

Це була четверта партія у рамках додаткової безпекової допомоги в розмірі 60 мільйонів доларів, повідомляє Посольство США у Києві

Сьогодні Україна отримала зі Сполучених Штатів приблизно 80 тисяч кілограмів боєприпасів. Це було четверте постачання Сполученими Штатами в рамках додаткової безпекової допомоги в розмірі 60 мільйонів доларів США, яку президент Байден направив до України в серпні, що демонструє відданість США успіху стабільної, демократичної та вільної України. З 2014 року США надали Україні допомоги у сфері безпеки на понад 2,5 мільярда доларів.

США доставили до України 80 тонн боєприпасів

Що саме поставлено наразі не відомо. На оприлюднених фото можна побачити палети з коробами, схожими на короба із 40-мм гранатометними пострілами, які постачалися у складі минулих партій. У кожному коробі 32 постріли з'єднані ланками M16A2 у стрічку.

США доставили до України 80 тонн боєприпасів

Цікаво, що 22 жовтня Міністерство оборони України повідомило, що до України прибула третя і чомусь заключна партія додаткової безпекової допомоги на 60 млн доларів від Сполучених Штатів для ЗС України. Вона включала боєприпаси, протитанкове та високоточне озброєння (зокрема 30 ПТРК FGM-148 «Джавелін» і 180 ракет), медичне та інше військове майно.

Перша партія, що прибула 10 жовтня, включала армійські аптечки, засоби радіолокаційного спостереження, високоточне озброєння, а також інше озброєння та боєприпаси, зокрема 40-мм гранатометні постріли M430A1 HEDP, 7,62×51-мм набої та набої калібру 12,7×99-мм (.50 BMG).

Друга партія з озброєнням і медичним майном прибула 18 жовтня.