КрАЗ передав ЗСУ три сідельні тягачі КрАЗ-6510ТЕ

КрАЗ передал ЗСУ три сідельні тягачі КрАЗ-6510ТЕ

ПрАТ «АвтоКрАЗ» передало Збройним Силам України перші три сідельні тягачі КрАЗ-6510ТЕ згідно із замовленням Міністерства оборони.

Про це повідомляє Кременчуцька газета.

Нагадаємо, що тягач КрАЗ-6510ТЕ у 2019 році наказом Міністерства оборони було допущено до експлуатації у Збройних Силах України на особливий період

Тягач призначений для перевезення вантажів усіма видами доріг та бездоріжжям. Основні відмінності – безкапотна кабіна з місцем для відпочинку, двигун потужністю 460 к. с., коробка – автомат, лебідка з гідроприводом та сідельно-зчіпний пристрій з трьома ступенями свободи.

КрАЗ передал ЗСУ три сідельні тягачі

Повна маса сідельного тягача КрАЗ-6510ТЕ – 28000 кг, а допустиме навантаження на сідельно-зчіпний пристрій – 17 000 кг. Автопоїзд у складі тягача і напівпричепу, повною масою 65 000 кг, розвиває швидкість 65 км/год. Максимальний кут підйому, що долається автопоїздом – 36% (19°), крен – 20°, глибина броду – 1,2 м, радіус повороту – 10 м.

Автомобіль оснащується кабіною підвищеної комфортності, що постачає китайською компанією Qixing. Вона має два ергономічні сидіння, за якими розташоване місце для відпочинку. Інтегральний рульовий механізм типу «гвинт-шарикова гайка» із вбудованими розподілювачем та підсилювачем, сприятиме меншій втомленості водія. В наявності електропідйомники скла, додатковий обігрівач та кондиціонер.

Повідомляється, що сам КрАЗ виробляє такі складові КрАЗ-6510ТЕ, як раму, трансмісію, а також всі системи, що забезпечують роботу коробки передач.

Нагадаємо, що ПрАТ «АвтоКрАЗ» також збирає вантажівку КрАЗ-63221, що буде оснащена двигуном американської корпорації Cummins.

Варто зазначити, що торік КрАЗ отримав контракт від армії США.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»