Держдеп не знає чи дозволять передачу «Стінгерів» Україні

Держдеп не знає чи дозволять передачу «Стінгерів» Україні

Чи готові США дати дозвіл на постачання Україні зенітних ракет Stinger, зокрема, як варіант не своїх, а через третю країну, наприклад, Естонію?

Таке питання високопоставленим чиновникам Державного департаменту США під час брифінгу, що проводився у вигляді телеконференції, задав журналіст Bloomberg Нік Вадхемс.

«Я не маю конкретної відповіді на це запитання. Я знаю, що питання [передачі Україні] «Стінгерів» лунають навколо, але я не маю конкретної відповіді на це конкретне запитання. Вибачте», – відповів посадовець на питання про дозвіл на постачання «Стінгерів» Україні.

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року є американський канал CNN повідомив, з посиланням на джерела в адміністрації Президента США Байдена, що до додаткового пакета американської військово-технічної допомоги можуть увійти протитанкові ракети Javelin, міномети та переносні зенітні ракетні комплекси (ПЗРК) типу Stinger.

Крім того, за інформацією CNN, Міністерство оборони США розглядало відправлення Україні частини озброєння та обладнання, які мали відправити до Афганістану, зокрема, гелікоптерів Мі-17. США придбали ці російські гелікоптери для передачі афганській армії та після виходу США з Афганістану у серпні у Пентагоні зважують, що з ними робити.



ua en