Президент затвердив Доктрину територіальної оборони

Президент затвердив Доктрину територіальної оборони

Володимир Зеленський затвердив Доктрину територіальної оборони, що визначає основи підготовки та виконання завдань тероборони, порядок організації управління, взаємодії, підтримки та забезпечення сил і засобів, які залучаються до тероборони.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю Укрінформу.

«Президент України, Верховний головнокомандувач, затвердив нам Доктрину застосування сил територіальної оборони. Ми проводимо роботу по формуванню, у тому числі добровольчих загонів, які будуть здатні захищати власні домівки, свої райони, свої родини, своїх дітей. Думаю, що таку систему національного спротиву вдасться створити за короткий час», – розповів головнокомандувач.

Він також зазначив, що в ході розбудови системи національного спротиву, територіальна оборона зазнає докорінних змін, зокрема вона залежатиме від специфіки регіонів.

«Наприклад, територіальної оборони Сумської області буде докорінно відрізнятися від територіальної оборони в Тернопільській області, оскільки перед ними стоятимуть різні завдання, відповідно – будуть формуватися різні підрозділи, що відрізнятимуться за підготовкою. Це цілий комплекс заходів, спрямований на те, щоб створити абсолютно нову систему національного спротиву», – зауважив Валерій Залужний.

Нагадаємо, що як писали Ukrainian Military Pages, для того, щоб запрацювала оновлена тероборона та рух опору, згідно з Законом «Про основи національного спротиву», мають бути підготовлені близько 20 різних нормативно-правових актів.

Раніше Кабінет Міністрів України затвердив типове положення про штаб тероборони та порядок проведення загальновійськової підготовки громадян до національного спротиву.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»