Залужний взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО

Залужний взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів та начальників генеральних штабів.

«Під час свого виступу ознайомив учасників із поточною безпековою ситуацією навколо кордонів України, на тимчасово окупованих територіях та в районі проведення операції Об’єднаних сил», – повідомив Залужний у фейсбуці.

Він акцентував на тому, що Росія не змирилась із європейським вибором українського народу, продовжує агресію проти України та нарощує свою військову присутність навколо кордону. Водночас генерал запевнив, що Збройні Сили разом з усією українською нацією готові діяти за будь-яких сценаріїв розвитку ситуації.

Залужний взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО

«Загроза нового етапу збройної агресії Росії поряд з її ультиматумом Заходу вимагають комплексної таонсолідованої відповіді, що ґрунтується на непорушних цінностях демократичного світу. Переконаний, Збройні Сили України стануть гідною й ефективною бойовою складовою союзних військ НАТО», – наголосив головнокомандувач.

Валерій Залужний подякував урядам країн-партнерів за непохитну консолідовану підтримку нашої держави та дієву допомогу українському війську.

Під час двосторонньої зустрічі з Головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером він обговорив питання практичної реалізації Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями та продовження взаємовигідного військового співробітництва.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»