Військових хотіли нагодувати гнилим м'ясом

Військових хотіли нагодувати гнилим м'ясом

Солом’янська окружна прокуратура міста Києва повідомила про підозру підприємиці, яка поставила військовим неякісні продукти харчування на загальну суму 1,8 млн грн.

У 2021 році між підприємицею та підрозділами Державної прикордонної служби був укладений договір на закупівлю м’ясопродуктів (свинини) для харчування військовослужбовців.

Постачальниця, знаючи, що характеристики товару не відповідають державним стандартам та іншим вимогам до харчових продуктів, передала м'ясо прикордонному загону. Надалі, на виконання договору постачання, з нею було проведено розрахунок.

Внаслідок цього державному бюджету завдано збитків у розмірі майже 1, 8 млн грн.

Відповідно окружна прокуратура у грудні 2021 року повідомила підприємиці про підозру за фактом розтрати та привласнення коштів державного бюджету за ч. 4, ч. 5 ст. 191 КК України.

Військових хотіли нагодувати гнилим м'ясом

Раніше, в межах цього ж провадження було повідомлено про підозру підприємцю, який поставив військовій частині 10 000 кг м’ясних консервів, які не відповідають вимогам ДСТУ, а також державному ветеринарному лікарю та працівнику фірми-виробника, внаслідок дій яких військовослужбовцям було передано 16 550 кг неякісної замороженої яловичої печінки.

Нагадаємо, що у жовтні 2021 року колишній заступник міністра оборони Ігор Халімон отримав підозру за створення преференцій компаніям, які отримали 95% контрактів на харчування військових ЗСУ. Також повідомлено про підозру керівнику Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Костянтину Ступаку.

За даними слідства Ігор Халімон дозволив постачальникам не оновлювати недоторканний запас (НЗ) продовольства. Це збільшило навантаження на бюджет Міноборони на 720 млн грн.