ЗСУ отримали озброєння про яке давно мріяли

ЗСУ отримали озброєння про яке давно мріяли

Сполучені Штати та Великобританія поставили Україні велику кількість озброєння, зокрема й те, про що Збройні Сили давно мріяли, – міністр оборони Олексій Резніков.

Про це міністр розповів в етері «Свободи слова» на телеканалі ICTV, повідомляє Слово і Діло. Водночас він зазначив точні обсяги та види переданої зброї поки зберігатимуть в таємниці.

«Я з першого дня веду переговори з нашими партнерами. Наслідки Ви бачите – це літаки, які прилітають з Лондона, два літаки з США прилетіли, а завтра зустрічаємо третій літак за допомогою», – розповів Олексій Резніков.

Резніков додав, що Україна веде подальші переговори, щоб закрити за рахунок постачань з-за кордону всі потреби ЗСУ в озброєннях, проте говорити про якісь деталі відмовився.

«Але повірте, в тій допомозі вже є багато цікавих речей, про які ми мріяли раніше», – підкреслив він.

Нагадаємо, що у січні з Великобританії доставили ПТРК NLAW (за інформацією британської преси 2000 од.), а 22 та 23 січня до «Борисполя» прибули американські літаки, що привезли 170 тонн зброї та боєприпасів, які зокрема включали ПТРК Javelin та одноразові реактивні гранатомети M141 Bunker Defeat Munition (SMAW-D).

Також допомогу обіцяла Чехія, а Литва, Латвія та Естонія заявили, що отримали дозвіл США на передачу Україні ПТРК «Джавелін» і ПЗРК «Стінгер».

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»