Уряд схвалив план підвищення грошового забезпечення

грошове забезпечення

Уряд затвердив план заходів із відзначення Дня єднання, який серед іншого передбачає підвищення з 1 березня грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України.

План заходів схвалено на виконання Указу Президента України від 14 лютого 2022 року №53/2022, повідомляє урядовий портал.

За ініціативи Президента Володимира Зеленського виплати військовослужбовцям Збройних Сил будуть підвищені на 30%, це буде перше підвищення для української армії за понад три роки (востаннє грошове забезпечення в ЗСУ піднімали у січні 2019 року).

Крім того, до 20% від початку 2022 року зросте грошове забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби та Нацгвардії (з урахуванням вже прийнятого рішення про підвищення на 10% з 1 лютого).

«День єднання має консолідувати українців перед лицем загрози та інформаційного тиску. Уряд продемонстрував свою згуртованість, оперативно напрацювавши план заходів, у якому, зокрема, передбачається підвищення виплат для наших військовослужбовців. Ми очікуємо такої ж консолідації від органів місцевого самоврядування та всього суспільства, адже саме єднання — незламна сила України», — підкреслив Денис Шмигаль.

Також, план передбачає створення єдиної інформаційної платформи стратегічної комунікації «UAразом» для забезпечення щоденного інформування населення про стан безпекової ситуації, прискорення процесу зі створення системи територіальної оборони, а також проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічі дипломатичних працівників та українських громад.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»