Росія втратила в Україні 48 837 своїх солдатів і найманців

Росія втратила в Україні 48 837 своїх солдатів і найманців

Втрати російської армії разом із національною гвардією росії (т.зв. «росгвардія») та приватними військовими компаніями склали вже майже 50 тисяч осіб

Про це повідомив Telegram-канал General SVR, який як джерело також використала західна преса, зокрема британське видання Daily Mail. Цікаво, що ті самі цифри щодо російських втрата 17 червня оприлюднив і ексміністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомивши про те, що начебто вдалося перехопити внутрішнє штабне зведення.

Стверджується, що загальна кількість втрат російської армії на війні в Україні становить 37 592 особи. «Додамо до цього втрату 9457 бійців приватних військових компаній, які підтримують військові зусилля Росії», — повідомляє телеканал. — Крім того, російська нацгвардія, яка підпорядковується безпосередньо Путіну, втратила 1788 осіб».

Канал General SVR повідомив, що ці цифри були повідомлені безпосередньо Путіну, але жодних доказів цього не надав. Перевірити цю заяву не вдалося.

Якщо цифри правдиві, то це означає, що загальні військові втрати росії складають 48 837 осіб. Це контрастує з іншими цифрами (зокрема й зведень українського Генштабу), які припускають, що РФ втратила понад 30 000 військових.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»