800 компаній борються за право постачати Україні військову техніку за ленд-лізом

800 компаній борються за право постачати Україні військову техніку за ленд-лізом

Міністерство оборони США розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо розроблення та виготовлення озброєння для використання Україною в її боротьбі проти вторгнення Росії.

Пропозиції були надані на запит міністерства в рамках широкої ініціативи щодо «виконання запитів України на першочергову безпекову допомогу», повідомляє CNN з посиланням на представника Пентагону.

Вони зосереджені навколо ключових сфер, включаючи можливості озброєння для протиповітряної оборони, протитанкової, протипіхотної, берегової оборони, протитанкової боротьби, безпілотних літальних систем, артилерії та захищеного зв'язку, які були визначені Україною як ключова військова потреба.

Пентагон має найближчими тижнями вирішити, які пропозиції отримають зелене світло на розгортання виробництва озброєння для України та американської армії.



У міністерстві вважають, що результатом має стати прискорення та нарощування потужностей виробництва озброєння, оскільки США та їх союзники, ймовірно, будуть змушені підтримувати Україну ще довго після того, як її власні запаси зброї вичерпаються.

«Міністерство оборони вивчає варіанти, які б прискорили виробництво та розширили потужності промислової бази для виробництва озброєння та військового обладнання, які можна швидко експортувати, розгортати з мінімальною підготовкою та які підтвердили свою ефективність на полі бою», — повідомили в американському міністерстві оборони.

Насамперед Пентагон шукає варіанти, що можуть бути поставлені протягом місяця – пів року. Він також просить компанії детально розповісти, на яких типах повітряної, наземної або морської платформи може бути розгорнута їхня зброя, і чи вони вже щось з цього виробляють.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»