Україна отримала перші ракетні установки M270 MLRS

Україна отримала перші ракетні установки M270 MLRS

Збройні Сили України отримали перші пускові установки реактивних систем залпового вогню M270 MLRS, які вдвічі потужніші за HIMERS.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Сімейство «довгої руки» української армії поповнилося: прибули перші РСЗВ M270! Вони будуть хорошою компанією для HIMARS на полі бою. Дякуємо нашим партнерам. Немає пощади до ворога», — написав він у твіттері.

Раніше повідомлялось, що по три установки РСЗВ M270, з дальністю дії близько 80 км, нададуть Великобританія надсилає, Німеччина (MARS II) та Норвегія.

M270 MLRS (англ. M270 Multiple Launch Rocket System) — американська універсальна пускова установка, що використовується як РСЗВ та установка для запуску тактичних ракет ATACMS. Машина розміщена на гусеничній базі БМП «Бредлі».

Великобританія передає Україні установки РСЗВ M270

РСЗВ M270 призначена для знищення зосередження військ та бойової техніки, позицій ствольної та реактивної артилерії противника, засобів протиповітряної оборони, командних пунктів, вузлів зв'язку та інших площинних цілей.

Пускова установка MLRS модульного типу й не має постійних вмонтованих направляючих. У гнізді її броньованої коробчастої ферми розташовані два одноразових накладних транспортно-пускових контейнери, кожний із шести склопластикових трубчастих направляючих, які монтуються в два ряди. Стандартні ТПК важать 2270 кг і споряджаються ракетами на заводі-виробнику та герметизуються, що забезпечує збереження НКР без обслуговування протягом десяти років. Передстартове підготування ракет до стрільби практично не потрібне.

Великобританія передає Україні установки РСЗВ M270

Перезарядження пускової установки здійснюється за допомогою двох автономних зарядних механізмів (із електромеханічними приводами), монтованих на ПУ в коробчастій фермі над гніздами для ТПК. Операція здійснюється одним-двома номерами обслуги з використанням виносного пульта. При нульовому куті висхідні механізми заряджання за допомогою лебідок піднімають ТПК із землі вгору до упора і вводять його в гніздо коробчастої ферми.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



ua en