У разі війни Великобританія вичерпає запаси боєприпасів за два дні, — RUSI

У разі війни Великобританія вичерпає запаси боєприпасів за два дні

Інтенсивність боїв російсько-української війни починає протвережувати політиків та військових фахівців, які роками скорочували армії, озброєння та не створювали запасів боєприпасів.

Цього тижня НАТО оголосило, що збільшить чисельність сил швидкого реагування з 40 000 осіб до понад 300 000, головним чином на східному фронті Альянсу — після десятиліть антиповстанських операцій у таких країнах, як Афганістан, НАТО повертається до позицій холодної війни, коли НАТО протистояло Радянському Союзу.

Рівень втрат з обох сторін російської-української війни демонструє той тип конфлікту, якого не було на європейському континенті протягом багатьох поколінь. Крім того, обидві сторони витрачали боєприпаси зі швидкістю, неприйнятною для більшості країн НАТО — в них просто немає достатнього запасу.

Російсько-українську війну та нові виклики обговорили в Лондоні на щорічній конференції Land Power, яку проводить Королівський об'єднаний інститут досліджень оборони та безпеки (RUSI - Royal United Services Institute for Defence and Security Studies).

Так, Доктор Джек Вотлінг, старший науковий співробітник з вивчення сухопутної війни RUSI, під час своєї доповіді на конференції зауважив що, виходячи з даних про участь Великобританії у навчаннях Warfighter 2021, Великобританія гіпотетично вичерпає свої запаси боєприпасів за два дні, якщо використовуватиме їх з такою інтенсивністю, як використовує російська армія, або за два тижні, якщо порівнювати з українською.

Також він звернув увагу, що за чотири місяці боїв, починаючи з 24 лютого, українська армія втратила вбитими або важко пораненими більше військовослужбовців, ніж взагалі є піхоти у всій британській армії. Британська армія визначає близько 25% свого особового складу як піхоту, що дорівнює трохи більше ніж 20 000, якщо виходити з офіційних цифр.

Втрати росіян, за даними Міністерства оборони України станом на 27 червня, становили понад 35 тисяч осіб лише вбитими, також знищено близько 6 тисяч танків, бронетехніки та артилерійських систем. Заявлені втрати російської авіації складали понад 300 літаків і гелікоптерів, а також 636 БПЛА різних типів і 139 крилатих ракет.

Хоча бойові дії були зосереджені на суші, втрати росіян на морі також були значними, включаючи затоплення 14 квітня в Чорному морі ракетного крейсера «Москва» внаслідок удару українськими протикорабельними ракетами наземного базування.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»