ЗСУ отримали і вже застосували протирадарні ракети

ЗСУ отримали і вже застосували протирадарні ракети

Чотири С-300 і «Панцир» знищені за одну добу — російська протиповітряна оборона випробувала на собі протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM, отримання яких від США анонсував наприкінці липня міністр оборони України.

Про застосування високошвидкісних ракет, призначених для того щоб уражати радари систем протиповітряної оборони, стало відомо 7 серпня з повідомлень у соцмережах, в яких російські загарбники оприлюднили фото уламків американських ракет.

ЗСУ отримали і вже застосували протирадарні ракети

Нагадаємо, що 25 липня міністр оборони України Олексій Резніков в етері загальнонаціонального телемаратону повідомив, що незабаром Україна отримає спеціальні протирадарні ракети.

«Міжнародні партнери пересвідчились, що знищення ворожої техніки Збройними Силами України робиться ефективно та професійно. Відповідно зростає і рівень довіри до ЗСУ. І ви бачили оголошений [22 липня] пакет, якщо я не помиляюсь, на 270 млн доларів про те, що ми отримаємо додатково чотири HIMARS. Ми отримаємо протирадарні ракети, яких раніше у нас було. Це дозволить ефективно руйнувати систему радарів, по суті осліплювати ворога, що дасть нам перевагу для контрнаступу» — сказав Резніков.

Наразі не відомо, як саме ЗСУ застосовують ракети AGM-88 HARM, адже наявні у Повітряних Силах ЗСУ радянські літаки не мають такої можливості.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»