ЗРК IRIS-T SLM успішно інтегровано в систему ППО України

Україна просить ФРН продати одинадцять батарей ЗРК Iris-T SLM

Зенітний ракетний комплекс IRIS-T SLM середнього радіуса дії, який нещодавно Збройні Сили України отримали від Німеччини, вже продемонстрував перші результати роботи в Україні.

Про це повідомляє АрміяInform».

— Комплекс успішно інтегровано в систему ППО України, — повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат. — Він має гарні тактико-технічні характеристики, тож сподіваємось отримати більше одиниць IRIS-T від Німеччини. Окрім того, чекаємо на комплекс NASAMS, що також підсилить ППО нашої держави.

Де саме виконує завдання німецький зенітно-ракетний комплекс у командуванні не уточняють.

Нагадаємо, що загалом ФРН планує поставити Україні чотири батареї ЗРК IRIS-T SLM. Крім того, на сайті федерального німецького уряду зазначається, що наразі доступний бюджет на три додаткових системи IRIS-T SLM. За планом перша система IRIS-T SLM мала надійти у жовтні, постачання ще однієї очікується до кінця року, решти двох — у 2023 році.

Україна просить ФРН продати одинадцять батарей ЗРК Iris-T SLM

Раніше повідомлялось, що Україна подавала до німецького уряду заявку щодо придбання у німецької промисловості одинадцяти батарей зенітних ракетних комплексів Iris-T SLM, яка вважається однією з найсучасніших і дорогих систем ППО.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»