Три роки позбавлення волі за небажання захищати Україну

На Волині судитимуть ухилянта від мобілізації

«Реальне покарання за вчинене кримінальне правопорушення гарантує адекватне реагування на загрозу національної безпеки держави», — переконаний суддя.

На думку служителя Феміди, ухилення від мобілізації — злочин, який має високий ступінь суспільної небезпечності. Адже Україна протистоїть відкритій військовій агресії Росії. І якщо суд призначить більш м’яке покарання, це призведе до свідомого та відвертого ігнорування повісток іншими чоловіками, які підлягають мобілізації, а негативно впливає на стан укомплектованості військових частин, а отже й обороноздатності всієї країни.

Згідно з інформацією судового реєстру, суддя Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області Роман Савчук засудив двох чоловіків до трьох років в’язниці за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Вироки винесено в один день, 7 лютого.

У 2022 році обидва чоловіки одержали повістки та пройшли військово-лікарську комісію, проте в останній момент ухилилися від відправки до військових частин.

Обвинувачений, який не має постійного місця роботи, пояснив судді, що хотів проходити військову службу за контрактом, а не по мобілізації. Натомість на момент розгляду кримінального провадження чоловік не уклав контракт і не звертався до відповідних інстанцій.

Інший обвинувачений заявив. що за кілька днів до відправки планував оперативне втручання на носі. Але про причини неявки нікого не завчасно повідомив. Надалі після проведення операції до центру комплектування так і не з’явився.

Обвинувачені визнали вину і розкаялися. При цьому суддя не знайшов підстав, щоб застосувати умовний термін покарання замість реального.



Використані джерела: patrioty.org.ua