Віталій Аверін став головним сержантом 47-ї бригади

47 омбр

Головним сержантом 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» призначено Віталія Аверіна — він змінив Валерія Маркуса, якого понизили в посаді за власним бажанням.

«Авер» пішов на війну добровольцем у 2014 році, долучився до лав батальйону «Донбас». Брав участь у боях за Іловайськ, Широкине, Попасну», — повідомляє пресслужба бригади.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Віталій Аверін нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

До призначення бригадним сержантом він був головним сержантом одного із підрозділів.

Віталій Аверін

Нагадаємо, що днями головний сержант Валерій Маркус, що обіймав посаду головного сержанта 47-ї омбр, оприлюднив рапорт, в якому просив понизити його в посаді, через те що всі командири [йдеться про бойових офіцерів, що на війні з 2014-15 років] некомпетентні й назвав заступника командира бригади [майора Івана Шаламагу] аморальним дегенератом.

Валерій Маркус

Водночас головний сержант роти ударних безпілотників 47-ї бригади «Маґура» Рустам Мустафаєв написав у Facebook, що Валерій Маркус не займався бойовою підготовкою солдатів, що мав робити за посадою, знімав відео штурмів організованих іншими та ображав пресофіцерку коли та відмовилась його піарити на чужій роботі.

«Найкраще рішення для Маркуса, це публічно визнати свої помилки та піти з бригади, щоб не заважати воювати тим, хто вміє це робити», — написав Мустафаєв.



Відповідно до статті 67-1 Статуту внутрішньої служби ЗСУ, головний сержант бригади відповідає за надання командиру бригади інформації та пропозицій з питань проходження служби сержантів, рівня індивідуальної підготовки та морально-психологічного стану солдатів і сержантів в підрозділах, організації по сержантській вертикалі своєчасного та ефективного виконання завдань, визначених командиром бригади, інформування та координацію діяльності головних сержантів підрозділів та згуртування сержантського складу бригади.

Головний сержант бригади підпорядковується командирові бригади та є прямим начальником для військовослужбовців рядового, сержантського складу бригади. Він є головним радником командира бригади з усіх питань, що стосуються рядового і сержантського складу.