Спрощено вимоги ВЛК для десантників і морпіхів

Спрощено вимоги ВЛК для десантників і морпіхів

Встановлені окремі, спрощені, вимоги до стану здоров'я для військовослужбовців Десантно-штурмових військ та морської піхоти в особливий період (охоплює час мобілізації та війни).

Відповідні зміни внесені до Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ (наказ № 402), наказом Міноборони від 8 серпня 2023 року № 457 і набули чинності 25 серпня.

Відтепер під час особливого періоду медогляд військовослужбовців ДШВ та морської піхоти з метою визначення придатності до служби у ДШВ та морській піхоті проводитиметься раз на 24 місяці за графами Розкладу хвороб та графою 4 ТДВ (таблиці додаткових вимог) «А» (строковики) або графою 10 ТДВ «Б» (контрактники та мобілізовані).

Головною зміною є введення окремої графи 10 у таблиці «Б», яка відрізняється більш м'якими вимогами у порівнянні з «мирною» графою 1 ТДВ «Б». Тобто частина військових, які раніше визнавалися непридатними до служби у десанті тепер будуть придатні до такої служби.



Оцінити наскільки була спрощена оцінка придатності до ДШВ, можна порівнявши першій та десятий стовпець (графу) наведеної таблиці, де «НП» — означає непридатний до ДШВ.

Нова редакція таблиці «Б», за якою оцінюється придатність громадян, які приймаються на службу та військовослужбовців рядового, сержантського та офіцерського складу:

ВЛК для десантників і морпіхів ВЛК для десантників і морпіхів ВЛК для десантників і морпіхів ВЛК для десантників і морпіхів