До Одеси прибули чергові два новозбудовані малі броньовані артилерійські катери ВМС (відео, фото)

доповнено
Ukrainian Military Pages

Вчора, 9 вересня, до Західної військово-морської бази, що у Одесі, прибули чергові два малі броньовані артилерійські катери, збудовані для ВМСУ на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському».

За інформацією командира бригади надводних кораблів капітана 2-го рангу Дмитра Глухова, плавання відбулось згідно графіку, виходу з ладу вузлів і механізмів не сталося, поставлені завдання виконані.

Два нові бронекатери проекту 58155 з бортовими номерами U176 та U179 (зав. №01028, №01031), після звершення випробувань, очікує присвоєння назв та зарахування до бойового складу ВМС із підняттям Військово-Морського Прапору. Конструкція та обладнання катерів були доопрацьовані за результатами випробувань та експлуатації перших подібних катерів.

Два перших катери проекту 58155, шифр «МБАК» (Гюрза-М) - U174 «Аккерман», U175 «Бердянськ» введені до бойового складу Військово-Морських 6 грудня 2016 року.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото © Олег Чубук

- Цієї осені ми чекаємо на прибуття до місця постійного базування ще двох нових катерів, яким належить пройти державні випробування з подальшим включенням до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України, - сказав контр-адмірал Андрій Тарасов. – Нові катери біля наших причалів – це свідчення успішної реалізації Державної програми розвитку Збройних Сил України, - повідомив заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов.

Командиром одного з нових бронекатерів став один з колишніх курсантів Академії імені Нахімова, що вийшли до Одеси після захоплення Криму російськими військами. Це один з тих хлопців, які 21 березня 2014 року заспівали український гімн на плацу «нахімовки» в Севастополі - в момент, коли зачитувався наказ про перепідпорядкування ВВНЗ країні-окупанту.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото © Олег Чубук

Як, раніше повідомляли у Командуванні ВМС, відповідно до показників мореплавства, живучості та озброєння, районом застосування малих броньованих артилерійських катерів в перспективі стане Азовське море.

Також, наприкінці минуло року, на заводі «Кузня на Рибальському» були закладені два десантно-штурмові катери проекту 58181 (шифр «Кентавр») для доставки підрозділів морської піхоти. Їх надходження також очікується в цьому році. А пізніше було повідомлено про плани на добудову одного з наявних на цьому заводі суден (проекту 502) у якості розвідувального корабля та перебудови одного з суден ВМС на морський тральщик, шляхом закупівлі сучасного мінно-трального комплексу за кордоном.

Крім того наступного року планується передача Військово-Морським Силам України двох 30-метрових патрульних катерів класу «Айленд» (Island) зі складу Берегової охорони США.

Ukrainian Military Pages фото © Олег Чубук


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

довідник озброєння і військової техніки