У ЗСУ проведуть експеримент щодо забезпечення житлом

У ЗСУ заселено перший гуртожиток нового зразка

У Збройних Силах України проведуть експеримент щодо забезпечення військових службовим житлом шляхом закріплення його за штатними посадами військовослужбовців.

За пропозицією Головного картирно-експлуатаціного управління ЗСУ експеримент триватиме протягом 2019 року – визначає наказ Міністертсва оборони від 31 січня 2019 року № 40. За рік – до 20 січня 2020 року, начальник ГоловКЕУ повинен доповісти по результатам і надати пропозиції щодо внесення змні у законодавство.

Штатно-посадове житло закріплять за конкретними посадами, воно не підлягатиме передачі в комунальну чи приватну власність і при зміні посади його необхідно буде здавати.

Як вже раніше повідомлялось Ukrainian Military Pages, у перспективі планується, що військових не зараховуватимуть на квартоблік – на час проходження служби забезпечуватимуть штатно-посадовим службовим житлом, а з досягненням 20 календарних років вислуги вони матимуть право на одноразову грошову допомог для придбання власного житла.

Нагадаємо, що наприкінці грудня минулого року, службове житло у двох новобудовах отримали 80 офіцерів 92-ї мехінізованої бригади, а восени цього року буде вводиться ще один будинок. З урахуванням будівництва гуртожитків для контрактників, 92-а бригада має всі шанси стати першою у ЗСУ бригадою забезпеченою житлом на 100%.

Читати також:За «кошти Януковича» збудовано черговий гуртожиток

Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook