13-й батальйон ДШВ отримав нові гуртожитки та їдальню

13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню

У рамках двох наймасштабніших проектів за всю історію ЗСУ завершено будівництво нової інфраструктури для 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади ДШВ ЗСУ.

Зокрема закінчений капітальний ремонт їдальні, який не робився останні 25 років. А у зв'язку із переходом на нову систему харчування за каталогом продуктів, у їдальні встановлено нове сучасне обладнання, яке дає можливість покращити якість приготування.

У рамках іншого проекту збудовані чотири гуртожитки підвищеного комфорту, що розраховані на 500 чоловік. Кожен гуртожиток – це двоповерхова будівля блочного типу на 125 осіб по 5 чоловік у кімнаті, у блоках (дві кімнати) свій душ та санітарний вузол, на кожному поверсі обладнана кухня та пральня з автоматичними пральними машинами.

13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню 13-й батальйон отримав нові гуртожитки та їдальню
фото: Юрій Бірюков / Facebook

Нагадаємо, що проект із будівництва гуртожитків нового типу був ініційований Президентом України Петром Порошенком, за рахунок конфіскованих т.зв «грошей Януковича» – у 2017 році з 1,42 млрд дол, що було повернуто державі, 4 млрд грн було виділено на потреби Міністерства оборони, частина їх також пішла на закупівлю і виробництво озброєння та боєприпасів.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin