Делегація Морської охорони ДПСУ відвідала Грузію

Делегація Морської охорони ДПСУ відвідала Грузію

Делегація Морської охорони Держприкордонслужби на чолі із контр-адміралом Олегом Костуром відвідала із робочим візитом штаб-квартиру Берегової охорони Грузії у місті Поті.

Під час візиту українські офіцери ознайомились із досвідом реалізації реформ, які були запропоновані та запроваджені в останні 10 років в Грузії в рамках Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS), Державного департаменту США та за підтримки інших міжнародних донорів

Зокрема завдяки проекту там створені та функціонують об'єднаний морський операційний центр, центр технічної підтримки корабельно-катерного складу.

Також делегацією детально вивчено результати модернізації одного з проектів катерів, аналог якого є і в Морській охороні ДПСУ. Це заміна двигунів, дизель-генераторів, покращення умов розташування екіпажу, осучаснення навігаційного, радарного обладнання та зв’язку.

Крім того, була досягнута домовленість про обмін навчальним потенціалом із грузинськими колегами. Вони запропонували досвід інструкторів оглядових груп, які пройшли багаторазове навчання в найкращих структурах Берегової охорони світу та за програмами НАТО.

Читати також:Перспективи переозброєння корабельного складу ВМС країн Чорноморського регіону: ГРУЗІЯ

Від української сторони до грузинських колег планується направити мультиплікаторів із відділу спеціальних дій на воді, які проходили спеціалізоване навчання із дайвінгу в США, і готові поділитися отриманим досвідом, у тому числі й бойовим.

Делегація Морської охорони ДПСУ відвідала Грузію


Читати також:Бій російського МРК «Міраж» з теплоходом «Лотос-1» під час війни з Грузією 2008 року


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України