Повітряні Сили отримають новий безпілотник

Повітряні Сили отримають новий безпілотник

Повітряні Сили ЗСУ у липні отримають перший безпілотний комплекс ACS-3, який здатний долати відстань у 2500 км та вести розвідку перебуваючи у повітрі протягом 20 годин.

Повідомив на пресконференції в Укрінформі директор компанії-розробника Микола Топтун.

БпАК ACS-3 (Raybird-3) розроблений українською компанією «АВК «Скаетон», що була заснована групою інженерів і пілотів у 2006 році. ACS-3с з 2016 року допущений до експлуатації в ЗСУ, де його можливості були перевірені під час випробувань протягом 2017-2018 років, включно із роботою в умовах протидії засобів радіоелектронної боротьби.

Детально про характеристики та можливості БпАК ACS-3 (Raybird-3) »»

Нагадаємо, що до недавнього часу на озброєні Повітряних Сил перебували радянські розвідувальні БпАК ВР-2 «Стриж» (Ту-141) та ВР-3 «Рейс» (Ту-143), виготовлені переважно у 70–80 роках минулого століття. Причому Ту-143 «Рейс» використовуються виключно як повітряні мішені під час навчань із бойовими стрільбами ППО та авіації.

У березні 2019 році, 383 окремий полк дистанційно-керованих літальних апаратів, який здійснює експлуатацію безпілотників у Повітряних Силах, отримав також перші турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2.