«Козак-2М1» пройшов державні випробування

Козак-2М1 пройшов державні випробування

Багатофункціональний бронеавтомобіль «Козак-2М1», який розроблений київським НВО «Практика» та є розвитком відповідної лінійки машин, пройшов державні випробування.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

У 2015 році, під час випробувань бронеавтомобіля «Козак-2», десантники висловили бажання мати бронеавтомобіль із незалежною підвіскою, що було реалізовано за рік у «Козак-2М».

Конструктивною особливістю «Козака-2М» є несучий корпус та незалежна підвіска. У поєднанні із кліренсом 500 мм та вертикальним ходом коліс у 260 мм, це значно підвищує прохідність та дозволяє долати перешкоди, недоступні для інших транспортних засобів.

На Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека – 2016» було представлено дві версії нової машини: десантний «Козак-2М.1» (Козак-2М-Д) та «Козак-2М.2» (Козак-2М-Р) – автомобіль артилерійської розвідки.

Машини «Козак-2М1» понад півроку випробовували спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що в Чернігові – ходові випробування, подолання броду, болотистої місцевості, зимового бездоріжжя, десантування через верх та безліч інших питань...

Козак-2М1 пройшов державні випробування

— У машині встановлена повністю незалежна підвіска, яка дозволила підвищити корисне навантаження та плавність ходу. Є можливість блокування всіх коліс. Машина досить прохідна – випробування прохідності відбувалися у місцях для руху суто гусеничної техніки, – розповів старший науковий співробітник ДНДІ ВС ОВТ Сергій Кузін.

Загалом машина без суттєвих поломок, наїздила 15 тисяч кілометрів. Також була випробувана робота озброєння, що встановлюється на дах автомобіля у спеціальній турелі. Після серії стрільб внесено конструктивні зміни в станок для кулемета НСВ калібру 12,7 мм.

За словами науковців, ця модифікація має ще низку переваг над попередніми «Козаками» – наприклад, збільшено запас ходу до понад 1000 км, з 1 до 1,2 м — глибину подолання броду.

Козак-2М1 пройшов державні випробування

Нагадаємо, що нещодавно дворічний цикл державних випробувань пройшов бронеавтомобіль «Барс-8» виробництва компанії «Богдан Моторс».