Зеленському показали житлові модулі для військових

Зеленському презентували експериментальні модулі-контейнери для військових

У Міністерстві оборони України презентували дослідні зразки нових житлових модулів, які зібрані на базі контейнерів та призначені для розміщення військових у польових умовах.

Вище військове керівництво продемонструвало модулі Президенту України Володимиру Зеленському, який раніше, перебуваючи на позиціях ЗСУ у станиці Луганській та Щасті, дав завдання створити максимально комфортні умови нашим воїнам у районі ООС.

Продемонстровані експериментальні зразки модулів містять санітарні вузли, ліжка, шафи та інші необхідні умови комфортного для розміщення військових. Вони розраховані для проживання чотирьох або шести осіб.

Міністр оборони Степан Полторак, повідомив, що в залежності від місця, де вони застосовуватимуться, змінюватиметься комплектація модуля. Якщо є небезпека, модулі закопуватимуть у землю і їхня конструкція змінюватиметься, щоб особовий склад не отримав ураження. «Коли вони будуть застосовуватися не на першій лінії, є інженерні засоби захисту контейнера, яким захищатиметься особовий склад навіть від диверсійних груп, що можуть зайти на нашу територію», — повідомив Полторак.

Володимир Зеленський розповів журналістам, що загалом таких модулів необхідно 200 одиниць. Наразі 30 вже готові до використання, ще 10 будуть виготовлені найближчим часом.

Повідомляється, що перед запуском у серійне виробництво модулі протестують в зоні проведення ООС, водночас анонсовано, що «з понеділка стартують відкриті торги щодо закупівлі мобільних комплексів на 600 осіб, які можуть бути використані у вигляді штабу, госпіталю, їдальні, пральні тощо».

Також були представлені санітарно-технічні модулі з душовими кабінами, туалетами та мобільні пральні з необхідною технікою, що входять до складу мобільних лазне-пральних комплексів (на базі КрАЗа з причепом), які поставляються в ЗС України з 2015 року.

Modules with shower cubicles, toilets and mobile laundry, which arrive in the Armed Forces of Ukraine from 2015, were also presented Modules with shower cubicles, toilets and mobile laundry, which arrive in the Armed Forces of Ukraine from 2015, were also presented Modules with shower cubicles, toilets and mobile laundry, which arrive in the Armed Forces of Ukraine from 2015, were also presented Modules with shower cubicles, toilets and mobile laundry, which arrive in the Armed Forces of Ukraine from 2015, were also presented