Окружний адміністративний суд Києва зупинив реформу харчування в Збройних Силах України (ТЕКСТ УХВАЛИ)

нова система харчування ЗСУ Суддя окружного адміністративного суду міста Києва А.Мазур зупинила дію наказу Міноборони щодо переходу військових частин на харчування за новою системою у 2019 році.

Нагадаємо, що перехід на нову систему харчування розпочато у 2017 році, за нею вже харчуються близько 60 тисяч у понад 70 військових частинах та навчальних закладах. На 2019 рік передбачено переведення ще 284 частин із загальною чисельністю близько 50 тисяч осіб.

нова систему харчування нова систему харчування нова систему харчування нова систему харчування

Реформування системи продовольчого забезпечення окрім застосування каталогу також передбачає проведення капітальних ремонтів (або будівництво) їдалень та закупівлю сучасного обладнання, яке дає можливість покращити якість приготування.

нова система харчування нова система харчування нова система харчування нова система харчування

На думку заявника, наказ Міноборони «Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних Сил України на систему продовольчого забезпечення із застосування каталогу продуктів харчування у 2019 році» №90 від 03.04.2019 за своєю правовою природою є регуляторним актом, що був прийнятий із порушення процедури визначеної законодавством.

Разом із позовною заявою, позивач подала заяву про забезпечення адміністративного позову, шляхом зупинення дії наказу до набрання рішенням законної сили.

Суддя ОАСК Альона Мазур клопотання фізичної особи-підприємця про забезпечення адміністративного позову задовольнила та зупинила дію зазначеного наказу до завершення розгляду справи по суті та набрання чинності відповідним рішенням, мотивуючи тим, що дія наказу може призвести до реального порушення прав та свобод заявника.

...суд на підставі вищевикладеного приходить до висновку, що невжиття заходів забезпечення позову, у спосіб, вказаний у заяві може призвести до реального порушення прав та свобод заявника. Крім того, в даному випадку застосування заходів забезпечення адміністративного позову спрямоване виключно на збереження існуючого становища до розгляду справи по суті.

Текст ухвали ОАСК №640/12605/19 від 16.07.2019р. про забезпечення адміністративного позову фізичної особи-підприємця до Міністерства оборони про визнання протиправним наказу №90:

Варто зауважити, що сьогодні, Національне антикорупційне бюро України, спільно зі слідчими Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, здійснили обшуки у приміщеннях Окружного адміністративного суду міста Києва в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.