Апаршин призначений керівником директорату з питань національної безпеки та оборони в ОПУ

Апаршин призначений керівником директорату з питань національної безпеки та оборони в ОПУ

Іван Апаршин, консультант Зеленського з питань оборони, призначений гендиректором Директорату з питань національної безпеки та оборони в Офісі Президента України.

Апаршин відомий тим, що під час президентських виборів заявляв, що в армії багато надлишкового майна, яке можна розпродати та висловлювався проти протидії Росії на Азовському морі, зокрема будівництва військово-морських баз на азовському узбережжі.

Апаршин

Іван Михайлович Апаршин (63 роки), з 1977 по 2000 рік. проходив військову службу, яку закінчив у званні полковника. 2005-2008 рр. працював у Міністерстві оборони України, 2007-2008 – головний інспектор мініоборони. У 2008–2010 роках був першим заступником начальника Управління оборонно-мобілізаційної роботи Секретаріату Кабінету Міністрів України, а в 2010-2011 – начальником цього управління, в 2011-2014 – заступник директора Департаменту фахової експертизи, начальник Управління експертизи в сфері безпеки і оборони Секретаріату Кабінету Міністрів України.

У 2014-му балотувався до ВР за списком партії Гриценко «Громадянська позиція».

У 2019 році був запрошений консультантом спочатку кандидата, а згодом президента Володимира Зеленського у сфері національної безпеки і оборони.

«Іван Апаршин, з яким ми разом командою йшли на вибори, переміг у конкурсному відборі та призначений на посаду генерального директора директорату з питань національної безпеки і оборони Офісу президента України», – написав сьогодні Анатолій Гриценко Facebook.