Кардинального збільшення грошового забезпечення не буде

13.02.20
Кардинального збільшення грошового забезпечення не буде

Кардинального збільшення грошового забезпечення для військовослужбовців Збройних Сил України не буде, передбачається невелике підвищення у рамках наявного бюджету.

Про це в ефірі радіостанції Армія FM повідомив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Cергій Корнійчук.

Він зазначив, що підвищення може відбутися у рамках реформи грошового забезпечення, яка була запропонована Міністерству оборони Генеральним штабом:

Взагалі підвищенням заробітної плати [грошового забезпечення] у нас займається Міністерство оборони, департамент фінансів. Але я можу сказати, що сьогодні підвищення заробітної плати може бути у рамках реформи грошового забезпечення, яка запропонована Міністерству оборони Генеральним штабом.

Передбачається сьогодні, що буде збільшення, але великого не буде. Виходячи з цього бюджету, якій сьогодні є, кардинального збільшення не буде. У грошовій реформі буде розглянуте збільшення грошового забезпечення лише для тих військових, які виконуватимуть конкретні завдання, в першу чергу в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

На власні вуха слова генерала ви можете почути після 33 хвилини відео:

Щодо реформи, то йдеться про запровадження у ЗС України так званої «американської» системи грошового забезпечення, впровадження якої анонсували на 2020 рік. Але перехід на неї потребуватиме певного часу, в першу чергу через необхідність внесення змін у закони, зокрема щодо пенсійного забезпечення. Тому реальні терміни її запровадження невідомі.

Водночас, паралельно підготовлений і вже прийнятий у першому читанні законопроєкт щодо підвищення окладів у рамках діючої системи грошового забезпечення з 1 січня 2021 року.

Читати також:Порядок виплати вихідної допомоги буде змінено

Зазначимо, що генерал-лейтенант Сергій Корнійчук на посаді першого заступника начальника Генерального штабу ЗС України, відповідно до постанови КМУ №718 від 19.10.2016 «Питання грошового забезпечення окремих категорій військовослужбовців та осіб начальницького складу» отримує 60 273 грн грошового забезпечення щомісяця, що у 6 разів більше за звичайного солдата та у чотири-п'ять за більшість офіцерів у військах.


грошове забезпечення першого заступника Генерального штабу Збройних Сил України


Читати також:Міністерство оборони визначило розміри грошового забезпечення на 2020 рік