У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ

У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ

ДП «Миколаївський суднобудівний завод», що входить до «Укроборонпрому», завершило докову частину ремонту малих броньованих арткатерів ВМСУ «Вишгород» та «Нікополь».

Катери зайшли на ремонт 28 лютого 2020 року. На обох катерах відремонтована зовнішня обшивка підводної частини, гвинто-рульові комплекси, протекторний захист, донно-бортова арматура, суднові системи і обладнання, виконано фарбування.

«Вишгород», який проходив планове обслуговування найближчим часом залишить акваторію заводу. На мбака «Нікополь» продовжується відновлення електросистем і електрообладнання, роботи планується завершити до кінця квітня, повідомили на державному підприємстві.

Нагадаємо, що катер «Нікополь» проєкту 58155 (шифр «МБАК») було захоплено росіянами в районі Керченської протоки під час походу з Одеси до Маріуполя у листопаді 2018 року. Два захоплені бронекатера та рейдовий буксир Росія повернула через рік – у листопаді 2019-го.

23-метрові броньовані артилерійські катери проєкту 58155 виробляються київським ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» на основі модифікованого проєкту миколаївського ДПЦК. Водотоннажність катера складає 50 тонн, два дизелі Caterpillar розганяють його до 25 вузлів, дальність плавання (на 12 вузлах) складає до 700 миль.

Озброєння бронекатера складається з двох корабельних артилерійських модулів КАУ-30М, переносного ЗРК, оптико-електронної системи управління вогнем «Spin», навігаційної РЛС «Дельта-М» та 50-мм автоматичної установки постановки пасивних перешкод УППП-20.

У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ У Миколаєві спустили на воду два бронекатера ВМСУ

Фото: Укроборонпром