Стрільби ПКР у складній завадовій обстановці [ОНОВЛЕНО]

Нептун випробовують в умовах реальних радіоперешкод

На Одещині відбувся етап випробувань комплексу протикорабельних крилатих ракет 360МЦ «Нептун» цього разу в умовах радіоелектронної протидії противника – зі створенням реальних радіоперешкод для головки самонаведення ракети.

Пуски здійснювались з державного випробувального полігону Збройних Сил України «Алібей». До ракетних випробувань також було залучено кораблі Військово-Морських Сил та авіацію Повітряних Сил, Сухопутних військ та Держприкордонслужби.

Фотофіксація влучення протикорабельних крилатих ракет Р-360 у судно-мішень під час випробувань комплексу по морській цілі у період з 25 по 29 квітня:

Нептун випробовують в умовах реальних радіоперешкод

Однієї ПКР «Нептун» достатньо для потоплення корабля тоннажем до 5000 тонн. Бойове застосування комплексу забезпечується в простих і складних метеоумовах вдень і вночі за повної автономності наведення після пуску в умовах вогневої і радіоелектронної протидії.

Нагадаємо, що під час попередніх бойових стрільб комплексу, 2 квітня, протикорабельна ракета оснащена інертною бойовою частиною вперше вразила морську ціль (відео).

Нептун випробовують в умовах реальних радіоперешкод Нептун випробовують в умовах реальних радіоперешкод Нептун випробовують в умовах реальних радіоперешкод Нептун випробовують в умовах реальних радіоперешкод Нептун випробовують в умовах реальних радіоперешкод

Україна планує мати на озброєнні три платформи для крилатих ракет. Перша – це мобільні берегові комплекси, які тестуються зараз, друга – ракетні катери та корвети, третя платформа – авіаційні комплекси, зокрема повідомлялось, що у якості носія може бути використаний Су-24.