Міноборони виключило КП «НВК «Іскра» з реєстру боржників

3D радіолокатор 90К6Е

Міністерство оборони України виключило підприємство «НВК «Іскра» з реєстру боржників за неіснуючий борг та перерахувало кошти за виконання державного контракту, фінансування за яким раніше було тимчасово припинено.

Про це повідомляє пресслужба казенного підприємства:

Останніми днями у засобах масової інформації поширювалася інформація про невиконання фінансових зобов’язань Міністерства оборони України перед КП «НВК «Іскра».

Станом на сьогодні, зусиллями Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони, зокрема, народних депутатів України: Олександра Завітневича, Ігоря Копитіна, Романа Костенка та Сергія Штепи, команди концерну «Укроборонпром» та журналістів, які привернули увагу до цього питання, рішення було знайдено і фінансування за контрактом – оперативно відновлено.

Працівники підприємства вже сьогодні отримали заробітну плату, і КП «НВК «Іскра» надалі продовжує якісно і своєчасно виконувати зобов’язання перед Міністерством оборони.

Нагадаємо, що через борг, що нібито виник 31.05.2005 за контрактом 1997 року, якій, як стверджується у листі директора НВК «Іскра» Юрія Пащенка до заступника міністра оборони, було розірвано рішенням Вищого арбітражного суду України, а у стягненні коштів Міністерству оборони було відмовлено, Міноборони внесло НВК «Іскра» до реєстру боржників та відмовляло у виплаті авансу за державним контрактом від 21.07.2017 року №403/1/17/56, що поставило під загроху загрозою існування колективу з 2500 осіб, програму радара ППО 80К6КС1 та виробництво РЛС артрозвідки 1Л220УК «Зоопарк-3».