США доставили до України ракети Javelin, боєприпаси та засоби зв'язку

США передали Україні ракети Javelin, боєприпаси та засоби зв'язку

Учора, 16 червня, літаком прибуло американське обладнання на понад 60 млн дол призначене для передачі Україні, партія включає протитанкові ракети Javelin, боєприпаси та засоби зв'язку.

Про це сьогодні повідомило Посольство Сполучених Штатів Америки.

Допомога США у сфері безпеки й співпраця з Україною під час #COVID19 тривають! Вчора Управління оборонного співробітництва посольства США отримало обладнання на понад 60 мільйонів доларів для передачі українським партнерам, включаючи рації, боєприпаси й протитанкові ракети Javelin.
США передали Україні ракети Javelin, боєприпаси та засоби зв'язку США передали Україні ракети Javelin, боєприпаси та засоби зв'язку

Нагадаємо, що минулого місяця Сполучені Штати Америки передали Збройним Силам України пристрої нічного бачення, тепловізори, рації та медичне обладнання загальною вартістю понад 25 мільйонів доларів. Місяцем раніше, у квітні, американці передали нашим військовим партію позашляховиків Toyota Land Cruiser.

На початку року, українська Морська охорона отримала в якості допомоги від США бронежилети з позитивною плавучістю, костюми від гіпотермії, GPS-навігатори та інше обладнання на 29 млн. А у лютому цього року 142-й навчально-тренувальному центру Сил спеціальних операцій ЗС України отримав сучасне наметове містечко.

Читати також:США нададуть Україні озброєні патрульні катери Mark VI

Нагадаємо, що вперше ПТРК FGM-148 Javelin надійшли до України у квітні 2018 року, тоді США поставили 37 пускових установок (з них 2 на запчастини) та 210 ракет на суму 47 млн дол.

Згодом Міноборони направило запит на придбання додаткових комплексів Javelin, і 3 жовтня 2019 року Державний департамент США погодив продаж Україні 150 керованих ракет Javelin та десяти пускових на загальну суму 39,2 млн дол, куди також входять транспортування, технічні та логістичні послуги, навчальне обладнання та навчання персоналу. У грудні міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що контракт підписаний та оплачений.