Нові кораблі, авіація, ракети та бази – перспективи ВМСУ

ракетний катер

Міністр оборони України анонсував зосередження особливої увагу на нарощуванні бойових спроможностей Військово-Морських Сил України у повній відповідності до стандартів НАТО.

Про це Андрій Таран повідомив сьогодні, 15 червня, під час свого виступу з нагоди призначення на посаду нового командувача ВМС в Одесі.

Перша складова – це забезпечення сучасним корабельним складом з ракетним озброєнням, авіацією, береговими ракетними комплексами, засобами бойового забезпечення та радіоелектронної боротьби. Друга – створення інтегрованої системи висвітлення обстановки та розвідки у ближній морській зоні, систем управління та систем висвітлення підводної обстановки. Третя – це розбудова сучасної системи базування – як на Чорному, так і на Азовському морях. У Міністерстві оборони буде зроблено все необхідне, аби цю програму було реалізовано на практиці
Читати також:Україна отримає потужні ракети зі США

Андрій Таран повідомив, що оборонним відомством ведуться перемовини з іноземними партнерами щодо надання допомоги та сприяння у втіленні зазначених планів в життя. Зокрема він проводив такі переговори й під час нещодавніх візитів до Берліну та Парижу.

Читати також:США нададуть Україні озброєні патрульні катери Mark VI

— Основна мета нашої подальшої роботи – змінити парадигму застосування ВМС від флоту, який чекає противника біля нашого узбережжя, на ВМС, які зустрічають ворога біля його берегів, – зазначив командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

фото носит демонстраційний характер