Розвідка придбала українські бронежилети у чеського дилера

Розвідка придбала українські бронежилети у чеського дилера

Головне управління розвідки Міністерства оборони України (військова частина А0515) придбало через чеського дилера українські бронежилети «Корсар М3см-1-4» на 13 млн грн.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на портал публічних закупівель ProZorro.

Зокрема, 28 липня за переговорною процедурою для потреб оборони ГУР МОУ замовило компанії EccentriCITY INVEST s.r.o. (Чехія) 900 модульних бронежилетів «Корсар М3см-1-4» виробництва ТОВ «Науково виробниче підприємство «Темп-3000» на 13,48 млн грн, які мають бути виготовлені не раніше 2020 року та поставлені до 11 вересня.

Замовлені бронежилети складаються із двох – грудної та спинної – жорстких металевих бронепластин четвертого класу захисту, а також термостійкого гнучкого бронепакету першого класу захисту, виготовленого з 27 шарів параарамідної тканини в герметичному чохлі. Гнучкий бронепакет включає захист грудей, спини, паху, шиї та обох боків.

Чеська компанія EccentriCITY INVEST s.r.o. Яна Білека є дилером українського виробника НВП «Темп-3000» Юрія Євтушенка та Романа Балченка, який від початку бойових дій на Донбасі є найбільшим постачальником бронежилетів і касок для силових відомств України.

Варто зауважити, що сама компанія НВП «Темп-3000» не може брати участь у тендерах, через внесення Міністерством оборони України до Реєстру учасників, які вчинили порушення відповідно до пункту 8 частини 1 статті 4 Закону України «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони».

Розвідка придбала українські бронежилети у чеського дилера

Нагадаємо, що в 2019 році ДБР звинуватило посадовців Міноборони «у закупівлі 20 тисяч неякісних бронежилетів» на 176 мільйонів гривень. Експертиза слідчих показала, що при намоканні прострілюється один із його захисних елементів – балістичний пакет. Підозру отримали двоє представників компанії-виробника «Темп-3000» та п'ять високопосадовців Міноборони, які були відповідальними за прийом і контроль якості.

Раніше, цього року, через чеського представника закупила бронежилети Національна поліція.