Підрозділи ССО почали отримувати бронемашини «Варта»

Підрозділи ССО почали отримувати бронемашини Варта

Підрозділи Сил спеціальних операцій Збройних Сил України почали отримувати броньовані автомобілі MRAP «Варта», виробництва приватної компанії «Українська бронетехніка»

Про це розповів командувач Сил спецоперацій генерал-лейтенант Ігор Луньов.

Швидкими темпами переоснащуємо підрозділи на сучасні зразки озброєння та техніки вітчизняного виробництва. Це дуже важливо. Ми вже замінили снайперські гвинтівки СВД на українські системи UAR-10, які набагато кращі. Вітчизняні автомати типу «Вулкан», тактичні безпілотні авіаційні комплекси Sparrow, призначені для ближньої розвідки, гарно зарекомендували себе під час виконання завдань за призначенням. Крайній рік ми вперше отримали бронеавтомобілі типу «Варта».
Підрозділи ССО почали отримувати бронемашини Варта

Читати також:Скільки коштують вітчизняні бронеавтомобілі?

Зауважимо, що наприкінці 2018 року «Українська бронетехніка» також показала Силам спецоперацій бронеавтомобіль «Новатор», а в січні командувач ССпО генерал-лейтенант Ігор Луньов особисто обкатав броньовика. Спецпризначенцями була відзначена прохідність зразка, проте лунали і зауваження, а також були сформульовані певні рекомендації.

Кілька фото з середини «Варти»:

Підрозділи ССО почали отримувати бронемашини Варта Підрозділи ССО почали отримувати бронемашини Варта

Вперше бронеавтомобіль «Варта», що розроблений на шасі МАЗ-5434, був представлений в 2015 році, як спеціальний автомобіль для поліції особливого призначення КОРД. В першій половині 2016 року, «Українська бронетехніка» представила оновлену версію бронеавтомобіля, із конструктивними змінами за досвідом експлуатації першої партії автомобілів.

Броня машини захищає екіпаж і десант від бронебійного патрона калібру 7,62х39 мм. Завдяки V-подібній формі днища та протимінним сидіння забезпечено захист екіпажу при підриві міни потужністю 6 кг у тротиловому еквіваленті.

Крім того, на XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017» ТОВ «Українська бронетехніка» показала санітарно-евакуаційну версію бронеавтомобіля «Варта».

Читати також:Дохід «Української бронетехніки» за рік збільшився на 75%



Використані джерела:
АрміяInform