Мінекономіки підготувало проєкт Стратегії розвитку ОПК

Мінекономіки підготувало проєкт Стратегії розвитку ОПК

Мінекономіки 18 вересня надіслано зацікавленим органам проєкт Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу, розробленої на основі прийнятої 14 вересня Стратегії національної безпеки і результатів вперше проведеного Огляду оборонно-промислового комплексу.

Метою розробленої Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу є трансформація ОПК для найкращого задоволення потреб сил безпеки і сил оборони для виконання завдань за призначенням у поточних і прогнозованих умовах безпекового середовища у спосіб, що сприяє розвитку економіки держави.

«Стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу служитиме «дорожньою мапою» започаткованих в країні реформ оборонно-промислового комплексу, і саме на її основі буде актуалізовано та реалізовано Державну цільову програму реформування і розвитку оборонно-промислового комплексу України та Державну цільову програму створення та освоєння виробництва боєприпасів та продуктів спеціальної хімії», – зазначила заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді.

Мета реформування ОПК досягається шляхом реалізації п'яти стратегічних цілей, розподілених у порядку пріоритетності. В свою чергу, кожна стратегічна ціль розподілена на декілька оперативних завдань, імплементація яких є необхідною умовою для досягнення відповідної стратегічної цілі.

Стратегія має значення не лише як внутрішній план подальшого розвитку вітчизняного ОПК, а і як документ, що підтверджує проведення розпочатих реформ ОПК, спрямованих на впровадження міжнародних, європейських стандартів та стандартів НАТО у даній сфері.