В Україні стартував осінній призов на строкову службу

призов до армії з 18 років

Із 1 жовтня в Україні почався осінній призов на строкову військову службу, відповідно до закону всі громадяни призовного віку (18-26 років) у десятиденний термін зобов'язані з'явитися до військових комісаріатів незалежно від того чи надійшла їм повістка чи ні.

Призов триватиме з 1 жовтня по 31 грудня. Загалом на строкову службу призвуть 13 570 осіб (що майже 3000 менше ніж навесні), у тому числі до Збройних Сил України – 7 500 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони – 600 осіб, до Державної прикордонної служби – 500, а також 4970 осіб до Національної гвардії України.

Читати також:1000 євро штрафу за ухилення від призову в армію

Відповідно до пункту 8 статті 15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», та Указу Президента України №13/2020:

  • призовники, яким надійшла повістка військового комісаріату, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці;
  • у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до військкомату в десятиденний строк рахуючи з дня початку призову - тобто до 10 жовтня 2020 року.
Читати також:Поліцію зобов'яжуть доставляти ухильників до військкоматів

На строкову службу призовуть придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Усіх призовників перед відправленням перевірятимуть на COVID-19.

Читати також:«Відкосити» від служби у Швейцарії – значить померти для спільноти як особистість та громадянин