204-а бригада тактичної авіації ЗСУ отримала емблему

Автор: Андрій Шинко
204-а бригада тактичної авіації отримала емблему

204-а Севастопольська бригада тактичної авіації імені О.Покришкіна, яка з 2018 року дислокується у Луцьку, отримала нарукавну емблему згідно з новим стандартом.

Нарукавний знак (емблема) має вигляд стандартного для військових частин Збройних Сил України геральдичного щита сіро-блакитного кольору із срібним кантом, наводить опис емблеми пресслужба Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України.

«Центральним елементом нарукавного знаку є стилізоване зображення срібного грифона, що пікірує. Грифон – міфічний птах у вигляді крилатого лева з головою орла, що символізує могутність, владу, швидкість і силу та відсилає до історії військової частини, яка до 2014 року базувалася на території Автономної Республіки Крим (насправді у м. Севастополь, що має окремий статус – ред.), символом якої є грифон», – йдеться в описі.

Варто зазначити, що чоловічий варіант грифона у геральдиці (англ. male griffin) зображувався безкрилим і з пучками червоних шипів (позначають сонячні промені), іноді навіть з рогами або бивнями. Тобто схоже, що на емблемі бригади «дівчинка».

204-а бригада тактичної авіації отримала емблему

Зазначається, що нарукавний знак виконаний у кольорах притаманних авіації Повітряних Сил Збройних Сил України. У горі, над щитом, розміщено декоративну інформаційну стрічку з надписом «ВІРНІ ВІТЧИЗНІ».

«До польового однострою – знак виконано у вигляді геральдичного щита темно-оливкового кольору зі світло – сірим кантом. Центральним елементом є зображення пікуючого грифона тільки світло-сірого кольору. В горі, над щитом, розміщено темно-оливкову декоративну стрічку з срібним каштаном та надписом "ВІРНІ ВІТЧИЗНІ"», – йдеться в описі польової емблеми, але на малюнку емблема чомусь без дужки із гаслом.

Раніше, емблемою 456-ї бригади транспортної авіації імені Дмитра Майбороди став пегас.

Нагадаємо, що очільника відділу ГУРСМЗ ЗСУ, що займається розробкою емблем для військових частин затримали на хабарі в 400 тисяч гривень, за підгонку під одного з учасників тендеру технічних умов щодо вимог до сплаву металу, з якого мали виготовляти беретні знаки.