З «Кузні на Рибальському» примусово стягнули 792 тис. грн штрафу за зрив контракту в інтересах ВМСУ

Автор: Ганна Марко
З Кузні на Рибальському примусово стягнули 792 тисяч штрафу за зрив контракту в інтересах ВМСУ

Державні виконавці примусово стягнули з ПрАТ «Кузня на Рибальському» 792 тисяч гривень штрафу, на користь Міністерства оборони, за не виконання контракту в інтересах ВМСУ.

Штрафні санкції було накладено Господарським судом м. Києва в липні 2020 року за позовом військової прокуратури Центрального регіону України, за непоставку ВМС двох одиниць продукції спеціального призначення за держконтрактом № 403/1/17/81 від 24.11.2017 .

У лютому 2021 року стягнуті кошти перераховані на рахунки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, що завод в інтересах ВМС України наразі будує восьмий бронекатер проєкту 58155, шифр «МБАК», три десантні катери пр. 58503, «Кентавр-ЛК» два з яких проходять випробування та усунення недоліків, третій, закладений 8.02.2019 будується, а також середній розвідувальний корабель, який добудовується в Одесі.

З Кузні на Рибальському примусово стягнули 792 тисяч штрафу за зрив контракту в інтересах ВМСУ На фото десантно-штурмові катери типу «Кентавр-ЛК»

Минулого місяця Міністерство оборони повідомило, що також готує судовий позов до ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» через невчасне виготовлення та поставку середнього розвідувального корабля «Сімферополь» проєкту «Лагуна».