У 2021 році ЗСУ отримають 28 мобільних лазень

У 2021 році ЗСУ отримають 28 мобільних лазень

У 2021 році до військових частин Збройних Сил України поставлять ще 29 мобільних лазне-пральних комплексів та модулів — контракти вже укладені.

Про це повідомив представник Командування Сил логістики ЗСУ полковник Віталій Вознюк.

За його словам, очікується постачання 19 мобільних лазне-пральних комплексів (МЛПК), які складаються з двох модулів розміщених у контейнерах на автомобілях КрАЗ/МАЗ з причепом, та 9 мобільних лазне-пральних модулів, що розміщений на одному автомобілі та має скромніші характеристики для обслуговування невеликих підрозділів.

Військові частини, що нині виконують завдання за призначенням у районі проведення ООС, уже забезпечені такими комплексами, тому їх постачання у поточному році дасть змогу більшості з цих бойових бригад отримати ще по одному комплекту.

У 2020 році до ЗСУ мали поставити 21 мобільний лазне-пральний комплекс та планували завершити випробування модуля. Проте за словами Віталія Вознюка він ще досі проходить державні випробування, орієнтовний термін завершення яких — перша половина березня.

З урахуванням 2020 року ЗС України з 2015 року отримало понад 60 МЛПК.

Національна гвардія України минулого року придбала два пересувні банно-пральні комплекси на базі двовісних причепів МАЗ-837810 у ТОВ «Спец-Ком-Сервіс».

Мобільний лазне-пральний комплекс для Збройних Сил виробляється ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». МЛПК розміщений на базі двох контейнерів.

мобільний лазне-пральний комплекс

В одному з контейнерів обладнано відділення для прання, сушіння та прасування натільної білизни та одягу, а також дві дизельно-генераторні установки для автономного енергозабезпечення та обладнання для під’єднання до зовнішньої електромережі.

мобільний лазне-пральний комплекс

В іншому контейнері обладнаний мобільний лазневий модуль, в якому передбачено можливість нагріву води з використанням як рідкого, так і твердого палива.

мобільний лазне-пральний комплекс мобільний лазне-пральний комплекс