«Українська бронетехніка» передала НГУ десять «Новаторів»

Українська бронетехніка передала НГУ десять Новаторів

Десять бронеавтомобілів «Новатор», побудованих на шасі Ford F-550, передала сьогодні Національній гвардії приватна компанія «Українська бронетехніка», яка на зекономлені кошти обіцяє зробити ще й позаплановий – 11 бронеавтомобіль.

Передача відбулась сьогодні, 26 лютого, на технічній базі «Української бронетехніки» у Нових Петрівцях, про що повідомляє пресслужба компанії.

Не дуже зрозуміло, за рахунок оптимізації яких виробничих процесів, в компанії вже другий рік поспіль примудряються зекономити 8 млн грн на позаплановий броньовик на партії у 10 машин (800 тис. грн економії на одній машині). Цікаво, що економити вдається лише на партіях для Національної гвардії – про передачу позапланових машин ЗСУ не разу не повідомлялось.

Восьмитонний бронеавтомобіль оснащений 6,7-літровим турбодизелем Ford V8 Super з крутним моментом 996 H*м при 1600-2800 об./хв. та потужністю 300 к.с. Машина розганяється на шосе до 140 км/год, без підготовки долає водойми глибиною до 75 см і підйоми до 60%. Може на одній заправці проїхати 1000 км автошляхами, або 500 км бездоріжжям.

Українська бронетехніка передала НГУ десять Новаторів