Не «Ірокез»: Укроборонпром помилився з назвою гелікоптерів

Не Ірокез: Укроборонпром помилився з назвою гелікоптерів

Новина про складання UH-1 Iroquois в Одесі озвучена на заводі та поширена пресслужбою Укроборонпрому викликала резонанс та здивування, адже багато хто сприйняв це як виробництво гелікоптерів 1960-х років. Насправді це взагалі інша машина.

Головний редактор відомого сайту Defence Blog Ділан Малясов вважає це черговим «проколом» у комунікаціях з боку державного концерну, про написав у Facebook. Також він згадав, як у 2017 році Укроборонпром анонсував початок виробництва гвинтівок М16.

За словами пана Малясова, ймовірно, що насправді мова йде про лінію ремонту цивільних гелікоптерів Bell 412: «Україна по лінії DSCA [Агенція з питань оборонного співробітництва] не отримала і навіть не запитувала дозвіл на продаж або ж ліцензійне виробництво UH-1Y. Проте комерсанти подали документи на ввезення Bo-106 і Bell-412».

Bell 412 – багатоцільовий гелікоптер розроблений американською компанією Bell Helicopter Textron на базі моделі Bell 212. Вперше злетів в 1979 році. Серійно виробляється з 1981 року.

Водночас і Bell 412 перебуває на озброєнні в деяких країнах.

Не Ірокез: Укроборонпром помилився з назвою гелікоптерів Не Ірокез: Укроборонпром помилився з назвою гелікоптерів Не Ірокез: Укроборонпром помилився з назвою гелікоптерів Не Ірокез: Укроборонпром помилився з назвою гелікоптерів