Зеленський наполягає на забезпеченні військових високою заробітною платою

Зеленський наполягає на забезпеченні військових високою заробітною платою

Глава держави наполягає на забезпеченні всіх категорій військовослужбовців ЗСУ високою заробітною платою та напрацюванні чіткої програми забезпечення житлом усіх військових, які цього потребують.

Про це повідомляє йшлося на нараді під головуванням Президента України 20 лютого. Президент дав доручення міністру оборони Андрію Тарану напрацювати чіткий план комплектації Збройних Сил України зразками нової та якісно відремонтованої техніки, терміни розбудови професійної армії.

Отримані від президента завдання Андрій Таран також озвучив вчора на пресконференції.

«Перше – це зміцнення української армії, яка має функціонувати за принципами, нормами та стандартами держав – членів НАТО. Друге – напрацювання планів комплектації ЗСУ новою та якісно відремонтованою технікою. Третє – визначення реальних кроків переходу на професійну армію та термінів їх виконання. Наступним пунктом має бути забезпечення всіх категорій військовослужбовців гідною заробітною платою», – заявив Андрій Таран.

Крім того, на форумі «Україна 30» заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко анонсував запровадження програми фінансового лізингу, що, на думку президентської команди, дозволить військовослужбовцям вирішити квартирне питання.

«Ми будемо мати іпотеку та фінансовий лізинг під 5%. Для кого саме цей фінансовий лізинг на житло? По-перше, це військові, медики, поліцейські, педагоги, соціально незахищені верстви населення і, сподіваюся, ми зможемо це зробити і для внутрішньо переміщених осіб», – зазначив Кирило Тимошенко.

Водночас щодо термінів підвищення грошового забезпечення військових то жодної конкретики у заявах Президента та міністра оборони не було.

Нагадаємо, що після того, як з телеграми Міноборони стало відомо, що грошове забезпечення цього року не зміниться, Генеральний штаб ЗСУ поширив заяву, в якій знов анонсували реформу грошового забезпечення, що має підвищитися в середньому на 60%, а також пообіцяли перерахунок пенсій. Про це Ukrainian Military Pages детально писали тут »»


Військові ЗСУ отримуватимуть від 20 до 60 тисяч

Детальніше »»