Миколаївський «Океан» відновлює сухий док

Миколаївський «Океан» відновлює сухий док

Відновлення працездатності сухого доку дає можливість Суднобудівному заводу «Океан» як приймати в ремонт великовантажні судна, так і реалізовувати унікальні суднобудівні програми.

Наразі розпочаті роботи зі створення нового затвору сухого доку, повідомляє сайт заводу.

Новий затвор складається з восьми секцій вагою близько 100 тонн кожна. Загалом понад 800 тонн сталі піде на створення конструкції затвору, яка забезпечить надійне перекриття камери та можливість штатного використання сухого доку.

Зазначається, що сухий док «Океану» – один з найбільших в Європі та наразі єдиний з доступних в Україні. Він має довжину 355, ширину 60, глибину 17,1 м. Переддоковий майданчик має площу 35 тис.кв.м. Док обладнаний двома козловими кранами вантажопідйомністю 320 тонн кожен та чотирма монтажними кранами по 80 тонн вантажопідйомності.

Нагадаємо, що Туреччина обрала СЗ «Океан» для локалізації будівництва турецьких корветів, які будуватимуть для ВМС України згідно з контрактом підписаним 14 грудня 2020 року.

Миколаївський Океан відновлює сухий док Миколаївський Океан відновлює сухий док

Завод, який тривалий час не працював, продали з аукціону лише з третьої спроби – 3 грудня 2018 року новим власником заводу «Океан» (ТОВ «СЗ «Океан») за 122,2 млн грн стало ТОВ «Торговий дім «Аннона» власником і директором якого є Ігор Волошин, племінник колишнього начальника Миколаївського морського торгового порту Василя Капацини.