«Мотор Січ» передала ЗСУ три комплекти лопатей для Мі-24

Мотор Січ передало ЗСУ три комплекти лопатей для Мі-24

Сьогодні українському війську було урочисто передано три комплекти лопатей МЛНВ-24 для гелікоптерів Мі-24, що були вироблені запорізьким підприємством «Мотор Січ».

Ще шість комплектів Міноборони розраховує отримати до 30-ї річниці Незалежності України. Про це повідомив міністр оборони Андрій Таран під час візиту на підприємство.

Освоєння технологій та розроблення металевих лопатей несучого гвинта вертольотів типу Мі-8 та Мі-24 є особливо важливим напрямом робіт, що виконуються ПАТ «Мотор Січ». Такими технологіями володіють лічені країни. Зараз реалізується наступний етап освоєння замкнутого циклу виробництва вертольотів в Україні, що дозволить уникнути залежності від Росії. Звільняємось від технологічної залежності від Російської Федерації – звільнимось і від окупації!

За інформацією оприлюдненою Міноборони, ПАТ «Мотор Січ» за державним оборонним замовленням виконує контракти на загальну суму понад 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо, що раніше сьогодні повідомлялось, що українські металеві лопаті для Мі-24 успішно пройшли льотні випробування та були прийняті на озброєння Збройних Сил України.

Фото: Дмитро Муравський