Вітчизняні лопаті для гелікоптерів прийнято на озброєння

 Мі-24

Металеві лопаті українського виробництва для гелікоптерів Мі-24 успішно пройшли льотні випробування та були прийняті на озброєння Збройних Сил України.

Про що міністром оборони вже виданий відповідний наказ, повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Також, за його словами, лопаті отримали внутрішній сертифікат відповідності технічним умовам та комплекту конструкторської документації.

«Загалом планується запустити в серійне виробництво близько 60 комплектів лопатей на рік. У 2021 році ж оборонне відомство має отримати щонайменше 10 комплектів на Мі-24», – поінформував пан Уруський.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський визначив завдання Збройним Силам України – підняти у 2021 році в повітря щонайменше чотири ланки, а це 16 бойових гелікоптерів Ми-24, які зараз прикуті до землі через вичерпання ресурсу лопатей несучого гвинта.

Зазначимо, що опанувати виробництво лопатей на ПАТ «Мотор Січ» обіцяли ще до кінця 2017 року, проте з року в рік доводилось продовжувати термін служби старим лопатям, а також збирати їх по різних підприємствах.

Випробування лопатей для Ми-24 розпочалися в грудні 2020 року, одночасно почали випробовувати композитні лопаті для гелікоптерів Ми-8.

Вітчизняні лопаті для гелікоптерів прийнято на озброєння