35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму

35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму

Сьогодні у 35-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Остроградського урочисто ввели в експлуатацію двоповерхову казарму поліпшеного типу на 280 матросів.

Про це повідомляє пресслужба військової частини.

У будівлі 47 спальних приміщень в кожному по шість ліжок. Також, для комфортного проживання контрактників у казармі є кухня, їдальня, душові кімнати, кімнати для вмивання, пральня, кімната для прасування. Всі приміщення оснащені необхідними меблями та побутовими приладами.

Сама будівля казарми має централізовану систему пожежної безпеки.

Також у частині нагадали, що наприкінці жовтня 2020 року у бригаді ввели в експлуатацію казарму (гуртожиток) поліпшеного типу для сержантів, яка розрахована на 125 осіб.

35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму 35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму 35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму 35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму 35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму 35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму 35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму 35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму 35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму 35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму 35 бригада морської піхоти отримала сучасну казарму

Нагадаємо, що наймасштабніший за історію ЗСУ проєкт будівництва був ініційований п'ятим Президентом Петром Порошенком, за рахунок конфіскованих т.зв. «грошей Януковича» – у 2017 році з 1,42 млрд дол., що було повернуто державі, 4 млрд грн було виділено на потреби Міноборони, частина їх також пішла на закупівлю і виробництво озброєння та боєприпасів.

Загалом планувалось до кінця 2019 року збудувати службове житло для 23 тисяч солдатів-контрактників (184 казарми) та паралельно розпочати наступний етап – будівництво 34-х чотириповерхових сержантських будинків, а в перспективі й багатоквартирних будинків для офіцерів. Але поступово проєкт почав пригальмовувати, а його розвиток взагалі під питанням.